Home Nieuws Unil Lubricants N.V. breidt uit met aankoop historische vierkantshoeve
volgende vorige

26/07/2017

Unil Lubricants N.V. breidt uit met aankoop historische vierkantshoeve

Sint-Pieters-Leeuw – Afgelopen maandag 10 juli 2017 hebben Joel Leclercq en Bart Coen, respectievelijk voorzitter en CEO van Unil Lubricants, hun handtekening gezet onder de notariële akte voor de aankoop van de historische vierkantshoeve ‘Ten Brukom’ in Sint-Pieters-Leeuw. De grote smeermiddelenspecialist heeft de grond met het prachtige gebouw aangrenzend aan haar bestaande terreinen gekocht met het oog op de verdere ontwikkeling van het bedrijf. De hoeve dateert uit de 17e en 18e eeuw.


Hoewel het gebouw zelf erkend is als onroerend cultureel erfgoed is een belangrijk deel van de site waarop de hoeve staat ingekleurd als bedrijfszone. De hoeve, voorheen ook gebruikt als restaurant, feestzaal en manege, is intussen sterk bouwvallig. Het is mede daarom dat Unil Lubricants beslist heeft samen te werken met alle bevoegde autoriteiten om de historische waarde van het gebouw op een cultureel verantwoorde wijze te integreren in zijn bedrijfsvoering. Zo zullen de kantoor- en vergaderruimtes op termijn verhuizen naar de hoeve. Ook het dochterbedrijf Alpha Maintenance Systems zal wellicht in de hoeve ondergebracht worden.


Voor Unil Lubricants is het de tweede terreinuitbreiding in vier jaar. Beide uitbreidingen samen zorgen nu al voor een verdubbeling van de totale oppervlakte van de productiesite, en laten op termijn toe de productiecapaciteit te verviervoudigen. Met deze aankoop verankert Unil de productie van smeermiddelen voor de volgende decennia in Sint-Pieters-Leeuw.